Lähe mukaan NuorisoLeader-päiville!

Kyseessä on valtakunnallinen Nuoriso Leader -tapahtuma, jossa tuodaan nuoret maaseudun kehittäjät eli Nuoriso Leader -nuoret samaan paikkaan keskustelemaan miltä he haluaisivat kotiseutujensa näyttävän tulevaisuudessa. Nuoret ja nuoret aikuiset pääsevät myös tapaamaan nuoria ympäri Suomen sekä verkostoitumaan keskenään.

Mitä?

Kyseessä on valtakunnallinen Nuoriso Leader –tapahtuma, jossa maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet Leader –nuoret ja työntekijät pääsevät verkostoitumaan ja keskustelemaan toiminnan kehittämisestä ja kotiseutujensa tulevaisuudesta.

Missä? Milloin?

Nuorisokeskus Piispalassa (Kurssitie 40, 43300 Kannonkoski) 24-26.11.2023
Kurssitie 40, 43300 Kannonkoski

Tapahtuma alkaa jo perjantai-iltana, kun ryhmät saapuvat nuorisokeskukselle. Tapahtumaan voi saapua klo 17:00 alkaen!

Tapahtuman tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille ennen Nuoriso Leader- päiviä. Ilmoittautumisen yhteydessä voi kuitenkin jo esittää toiveensa niistä työpajoista ja aktiviteeteista, joihin nuori haluaa osallistua. Jokaisella nuorella on mahdollisuus osallistua kahteen blokkiin sekä yhteen aktiviteettiin.

Jos kiinnostuit, olethan yhteydessä Mariaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään sunnuntaina 8.10.2023.

Ilmoittautua voit sähköpostitse maria.alatalo@pohjoisinlappi.fi tai vaikka Whatsappilla 040 708 0452


Alla kuvaus tapahtuman blokeista ja aktiviteeteistä:

Blokit

BLOKKI 1: Speed friending

1-2-3- tutustutaan! Tässä blokissa pääset tutustumaan muiden Leader alueiden nuoriin – pikana. Jaetaan ajatuksia ja kokemuksia Leader toiminnasta ja syvennytään hetkeksi elämän tärkeimpiin kysymyksiin; kuten siihen, kummassa on coolimpaa asua maalla vai kaupungissa?

BLOKKI 2: Ihmiskirjasto

Ihminen on kuin kirja, täynnä mitä ihmeellisimpiä tarinoita! Tässä blokissa pääset kuulemaan erilaisia Leader tarinoita, joiden matkassa saatat päästä, vaikka aikamatkalle, kauas ulkomaille, samaistua toisen Leader nuoren kasvutarinaan tai fiilistellä elettyä elämää. Mikä olisikaan parempaa kuin hetki hyvän kirjan parissa?

BLOKKI 3: Hei tehää siitä tiktok!

Tässä blokissa pääset heittäytymään ja tekemään pienryhmässä lyhyet tiktok videot, joita sitten vuorollamme katsotaan. Kuka imitoi hauskimman vaikuttajaryhmän kokouksen kulun? Miten rahoituksen saaja voi reagoida kuullessaan päätöksestä? Millaisia rahoitusesimerkkejä? Blokin tavoitteena on antaa työkaluja nuoriso-Leaderin markkinointiin sekä harjoitella heittäytymistä kameran eteen!

BLOKKI 4: Paneelikeskustelu

Blokissa pääset istahtamaan alas ja kuuntelemaan asiantuntijoiden keskustelua nuorten osallistamisesta maaseudun kehittämiseen ja sen vaikuttavuudesta. Blokissa keskustellaan ja pääset kysymään kysymyksiä ainakin seuraavista teemoista: markkinointi, vaikuttavuus ja yhteistyö.
Huom. jokaiseen nuorille järjestettävään blokkiin on rajallisesti paikkoja, pyrimme toteuttamaan nuorten toiveet parhaamme mukaan.

Aktiviteetit

Jousi- ja ekoasemmunta (ryhmän koko max 25 hlö)
Seinäkiipeily (ryhmän koko max 20 hlö)
Teatterimaskeeraus (ryhmän koko max 35 hlö)
Mielen hyvinvoinnin työpaja (ryhmän koko max 20 hlö)

Huom. jokaiseen aktiviteettiin on rajallisesti paikkoja, pyrimme toteuttamaan nuorten toiveet parhaamme mukaan.