Stick-on Oy

Uusi ompelukone mahdollistaa Tuntsa-tuotemerkillä varustettujen kotien valmistuksen. Lapin matkailun lisääntymisen myötä kysyntä etenkin nettikaupan puolella kasvaa kovaa tahtia.

Teollisuustie kahdeksassa hurisee. Uuden ompelukoneen neula lävistää paksun kankaan, josta tehdään lapinkotaa. 

– Kaikista kallein kone, joka meillä on ollut, kertoo yrityksen omistaja Heimo Hautajärvi.

Leaderin avulla koneeseen pystyttiin satsaamaan pienempi henkilökohtainen pääoma, mikä takasi turvallisuuden tunnetta, jota suuret investoinnit voivat horjuttaa. Yrityksen kapasiteetti nousee, kun ompelukone mahdollistaa nopeamman vastauksen tilauksiin, joita kodat ovat kasvattaneet Lapin matkailun lisääntymisen myötä. 

Hautajärvi ja Anne Romo ovat  vuonna 1986 aloittaneen Tuntsakaupan ainoat työntekijät. Tuntsa-tuotemerkillä varustetut erä- ja vapaa-ajan vaatteet ovat metsästäjien, kalastajien, eränkävijöiden ja ulkonaliikkujien luottotuotteita. Etenkin anorakki, joka on ollut kokoelmassa mukana alkuvuosista lähtien, sopii monenlaiseen tyyliin ja on kokenut useammankin uuden tulemisen yrityksen toimikauden aikana. 

Kaikki tehdään itse täällä Sallassa, tässä toimitilassa. Yrityksen alkuvaiheessa tuotteet olivat painottuneet neuleisiin, joita isot koneet ompelevat. Nykyään valikoimassa on myös paljon retkimajoitusta ja muita erätuotteita. Toimintaa kehitetään, mutta hyvällä maulla. 

– Emme tee sesonkituotteita tai kulje muodin mukana, pariskunta selkeyttää. 

Leader tuki myös uuden tietokoneen hankinnassa. Investointi on tärkeä verkkokaupankäynnissä. 

– Korona aikana myymälämme oli jonkin aikaa kiinni, mutta netin puolella kauppa kävi jopa vilkkaammin kuin aikaisemmin, Hautajärvi kertoo tyytyväisenä.

Tulevaisuuden toiveet ovat maltillisia; hyväksi koettu tuotemerkki ja toimintatapa pyritään säilyttämään, jotta eränkävijät ja luonnossa liikkujat saavat jatkossakin kulkea iättömissä, tyylikkäissä ja asianmukaisissa varusteissa.