Palvelut yrityksille

Yhdistyksemme henkilöstö neuvoo yrityksesi kehittämisessä sinua. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen kuntien elinkeinotoimien ja kehittämisorganisaatioiden kanssa.


Sinä ideoit –
me autamme!

Yritystoimintaan liittyvää Leader-rahoitusta voidaan hakea yritystoimintaa suunniteltaessa, yritystä perustettaessa tai toimivan yrityksen kehittämiseen. Rahoituskaudella 2023-2027 Leader-rahoitusta on saatavilla myös maatiloille.

Haettavan yritysrahoituksen tulee olla yhdistyksen Kahdeksan vuodenajan koti -strategian mukaista.

Kahdeksan vuodenajan koti –strategian merkitys hakijalle on suuri, sillä tullakseen hyväksytyksi hankkeen tulee vastata mahdollisimman hyvin strategian painopisteitä ja/tai keinoja.


Pohjoiset elinkeinot -painopiste

Painopisteen tavoite on ”Luontoon, luovuuteen ja paikallisuuteen pohjautuvat elinkeinot voimistuvat verkostoilla ja kestävillä ratkaisuilla. Nuoret yrittäjät ja innovatiivisuus takaavat jatkuvuuden.”

Oletko epävarma siitä, onko ideasi Leader-rahoitukseen sopivaa?

Ole rohkeasti jo varhaisessa vaiheessa yhteydessä yhdistyksen henkilökuntaan! Mikäli ideasi ei ole Leader-rahoituksella tuettavaa, voimme ohjata ideaasi eteenpäin mahdollisesti muihin rahoituskanaviin!


Yritystukia ohjaava lainsäädäntö ja linjaukset

Yritystukien soveltuvuutta ohjaa aina paikallisen kehittämisstrategian lisäksi Leader-ryhmän ja alueen ELY-keskuksen rahoituslinjaukset sekä hankelainsäädäntö.


Yksinkertaistettu piirros henkilöstä

Johanna Mikkola

Toiminnanjohtaja

Puhelin: 040 760 4108
johanna.mikkola@pohjoisinlappi.fi

Annika Kostamo

Ytyä yrittäjyyteen – nuoret voimavaraksi -hankkeen projektipäällikkö ja yhdistyksen kehittämispäällikkö

Puhelin: 040 134 9940
annika.kostamo@pohjoisinlappi.fi


Ytyä yrittäjyyteen – nuoret voimavaraksi

Vuosien 2023-2024 aikana on käynnissä yhdistyksen hallinnoima Ytyä yrittäjyyteen – nuoret voimavaraksi -hanke. Alueen yrityksille hanke tarjoaa teemoitettuja aktivointitilaisuuksia (1-2 kpl / kunta) sekä yritystoiminnan sparrausta ja yrittäjävalmiuksien parantamista.