Keväjärven leikkikenttä

Kauan kaivattu leikkienttä lunasti roolinsa kyläläisten kohtaamispaikkana. Myös naapurikylistä matkataan leikkimään ja hyödyntämään monitoimikaukaloa, joka rakennettiin kentän yhteyteen.

Inarin kunnassa sijaitsevaa Keväjärven kylää virkistyttää tänä päivänä leikkikenttä, jota kaivattiin pitkään. Paljon tahtoa ja tekoja on tarvittu, jotta projekti saatiin käyntiin – Leaderin tuki korvasi kunnallistekniikan, josta ei ollut hankkeeseen apua. 

Entinen leikkikenttä oli sekin talkootyövoimin aikaansaatu 80-luvulla. Aikojen saatossa laitteet olivat ajautuneet huonoon kuntoon. Leikit eivät kuitenkaan ole loppuneet  ja uudelle puistolle on ollut kova kysyntä. Muutamien vuosien takaisten tilastojen mukaan Keväjärven asukkaista noin 25 prosenttia on lapsia. Leikkikenttä ja samalla tuella rakennettu monitoimikaukalo lisäävät sekä Keväjärven että myös lähikylien lasten ja nuorten viihtyvyyttä.

– Kaukalossa voi pelata talvisin jääkiekkoa ja kesäisin esimerkiksi sählyä tai koripalloa. Akujärveltä ja Veskojärveltä asti tullaan, kertoo hankkeen vetäjä Reetta Hänninen. 

Keväjärvellä ei ole kylätaloa, leikkikenttä toimittaa kokoontumispaikan tehtävää.

– Olimme vähän varovaisia rahoitusta haettaessa, nyt mieleen on tullut, että iäkkäämmälle väelle olisi voinut myös järjestää samaan puistoon tekemistä, Hänninen toteaa.

Tulevaisuudessa leikkikenttää voitaisiin laajentaa kaikkia kyläläisiä palvelevaksi alueeksi, mutta jo tällaisenaan se on merkittävä kokoava valopilkku kylässä, jossa katuvalojakin kaivataan.