Sopimus allekirjoitettiin MMM:n ja Ruokaviraston kanssa

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Henna Kontsas ja varapuheenjohtaja Tapio Kukkola osallistuivat juhlalliseen tilaisuuteen Säätytalolla 10.2.2023. Paikalla oli edustus kaikista 52 Leader-ryhmästä. Tilaisuudessa allekirjoitettiin Leader-kohtainen sopimus, joka koskee maaseudun paikallisten kehittämisstrategioiden toteuttamista. Sopimuksissa sovitaan ryhmien, ministeriön ja Ruokaviraston välisestä yhteistyöstä vuosille 2023-2027.

Leader-toiminnan julkinen rahoitus on viisivuotiskaudelle 230 miljoonaa euroa. Lapin alueelle rahoitusta myönnettiin reilu 15,5 miljoonaa euroa. Alueittain rahoitus vaihtelee 8 miljoonan ja 28 miljoonan euron välillä. Yhden ryhmän saama julkinen rahoitus vaihtelee 2,6-8,3 miljoonan euron välillä. 

Uutinen aiheesta löytyy myös Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.

Kuvat tilaisuudesta on ottanut Satu Mali.