Vuoden ensimmäinen hallituksen kokous

Hallitus päätti vuoden 2024 ensimmäisistä hankkeista

Leaderin hallitus kokoontui torstaina 15.2. käsittelemään tammikuun lopussa päättyneeseen valintajaksoon tulleet hankkeet.

Hallitus antoi myönteisen päätöksen Kemijärvellä sijaitsevan Kostamon kylätalon kunnostamiseen. Hankkeessa varmistetaan talon säilyminen tulevat vuosikymmenet ja parannetaan sen käyttömahdollisuuksia mm. asentamalla ilmalämpöpumput sekä uusimalla valaistus ja keittiö. Utsjoelle rahoitettiin Utsjoen Kuohu r.y :n hanke, jossa pienin kone- ja irtaimistohankinnoin monipuolistetaan pelikenttien käyttöä. Kahdeksan vuodenajan kylät- painopisteeseen liittyen rahoitettiin lisäksi Inarin kunnan Turvallisuus -valmisteluhanke. Valmisteluhankkeella suunnitellaan laajempi Inarin kylien turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvä hanke.

Leader Pohjoisin Lappi ry:n strategian Juureva pohjoinen kulttuuri -painopisteeseen rahoitettiin Itä-Lapin kuntayhtymän Partisaani-iskujen uhrien muisto -hanke, joka kokoaa ja taltioi partisaani-iskuista kärsineiden muistot osaksi kylien ja alueen kuntien paikallishistoriaa.

Pohjoiset elinkeinot painopisteeseen rahoitettiin Sodankylän kunnan matkailuun liittyvän yritysryhmähankkeen valmisteluhanke. Yritysten investointitukea myönnettiin neljälle yritykselle sekä käynnistämis- ja kehittämistukia neljälle yritykselle. Käynnistämis- ja kehittämistuet on tarkoitettu erityisesti asiantuntijuuden käytön tukemiseen yrityksen käynnistys- ja kehittämisvaiheessa. Kokonaisuudessaan tämän vuoden rahoitusta sidottiin yhteensä n. 312 000 € ja jäljellä on 1,06 miljoonaa euroa. Hankkeiden viranomaispäätöksen tekee Lapin ELY-keskus.

Seuraava valintajakso päättyy 14.3.2024 ja hakuun tulleet valmiit hankehakemukset käsitellään 4.4. hallituksen kokouksessa.

Jos sinulle on rahoitusta kaipaava idea, nyt on hyvä aika olla yhteydessä henkilöstöön!