Leader rahoitti hankkeita 120 000 € ja uusi hallitus valittiin

Leaderin hallitus kokoontui Savukoskella viimeisen kerran tällä kokoonpanolla. Hallitus suhtautui myönteisesti Kemijärven Kehitys Oy:n hakemaan Kelkkailijoiden Kemijärvi – selvityshankkeeseen ja Sodankylän alueella toteutettavaan Kuusikko Soi ry:n Musiikkielämyksillä hyvinvointia sivukylille -hankkeeseen.  Samoin neljä yrityksen investointihanketta sai myönteiset päätökset. Toimiala tuetuissa hankkeissa liittyi paikallisiin resursseihin pohjautuvaan matkailuun. Osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistämistuki myönnettiin yhdelle yritykselle ja toiselle asiantuntijuuden mahdollistava kehittämistuki. Hallitus hyväksyi myös syksyn valintajaksot, joista ensimmäinen päättyy 31.8. Yhteensä hankkeisiin sidottiin 120 835,96 € ja jäljellä tämän vuoden kiintiötä on noin 500 000 €. Hallitukselle tuotiin tiedoksi kaksi rektytointia. Yhdistyksen hallintokoordinaattoriksi on valittu Wilma Jokinen ja projektipäälliköksi Lapin laajuiseen Poriset Portuat ja pohjoiset kulttuurimaisemat -hankkeeseen Isa Tuuri.

Savukoski valikoitui kokouspaikaksi, jotta tutustutaan lähemmin kunnan, yhteisöjen ja asukkaiden yhdessä toteuttamiin Leader- hankkeisiin, kuten nuorten rassauspajatilaan, frisbeegolfrataan ja nuorten laavuun. Aikataulusyistä kokousväki ei päässyt kokouspaikkaa pidemmälle, mutta hanke- ja hyvinvointikoordinaattori Susanna Schwartz-Matero esitteli hankkeet kokoustilassa ennen yleisen kokouksen alkamista. Yleisessä kokouksessa valittiin uusi hallitus kaksivuotiselle toimikaudelle. Kolmikantaisessa hallituksessa on edustajia niin kunnista, yhdistyksistä kuin maaseudun asukkaista. Jäseniä on kaikista alueen kunnista Utsjoelta Sallaan. Varsinaisiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Niina Mattila, Tanja Lepistö, Juhani Tapio, Eeva-Maria Maijala, Sirkku Järvinen, Terho Sirviö, Pinja Siivola, Marja Männistö, Antti Äärelä, Hanne Suokanerva, Eija Vuorela ja Markku Ahonen.

Yhdistyksen toiminta jatkuu toimintasuunnitelman mukaisesti ja hankkeita voi hakea jatkuvalla haulla. Hankkeet otetaan käsittelyyn valintajaksoittain. Loppuvuodesta kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että hankkeet edistävät tiiviisti strategiaa ja sen tavoitteita.