LPL:n uusi hallitus järjestäytyi ja aloitti vauhdikkaasti

Leader Pohjoisin Lappi ry:n hallitus kokoontui 14.6.2024 ja valitsi yhdistykselle puheenjohtajaksi Hanne Suokanervan Pelkosenniemeltä ja varapuheenjohtajaksi Marja Männistön Inarista.

Uudella hallituksella oli käsiteltävänä Ohcejoga Utsjoen Ursa ry:n pienhanke, jolla täydennetään Aktisen aikavaelluksen polun sisältöä. Kemijärven Kehitys Oy vastaavasti haki hanketta, jolla selvitetään Isokylän asukkaiden palvelu- ja tilatarvetta ja laaditaan selvitys Isokylän koulun käyttömahdollisuuksista monitoimitalona. Hankkeeseen on sitoutunut mukaan mm. Kemijärven yrittäjät ja Kemijärven kuvanveistoviikot ry. Yritysten investointihankkeita oli rahoitettavana yhdeksän. Yritysten toimialat vaihtelivat poromatkailusta lähipalveluihin ja ohjelmapalveluihin. Poroelämysmatkailun käynnistämiseen myönnettiin yritystoiminnan käynnistämistuki ja kehittämistuki poroteurastamon sivutuotteiden markkinoiden kartoitukseen ja teuraspalveluiden tuotteistukseen.

HUOM. Hakijoiden tulee ottaa yhteyttä Leaderin henkilökuntaan viimeistään ennen hankehakemuksen jättämistä Hyrrä-järjestelmään. Sujuvuuden ja turhan työn välttämiseksi yhteyttä kannattaa ottaa jo heti hankeidean syntyessä.

Yhdistys käynnistää heinäkuussa projektityöntekijän rekrytoinnin ELY-keskuksen maaseuturahaston rahoittamaan Porisevat porstuat ja pohjoiset kulttuurimaisemat hankkeeseen. Samoin vesistökunnostukseen liittyvään Puhtaat poukamat ja raikkaat rannat rekrytoidaan työntekijä ja hallitus päätti hankea hankkeelle toteutusajan jatkoa.

Kiintiötä on käytettävissä loppuvuoden hankkeisiin yhteensä 369 527,70 €.