Haemme projektityöntekijää kehittämään pohjoisia kulttuurimaisemia!

Jos Lapin maaseudun perinteiset maisemat sykähdyttävät ja vanhoihin rakennuksiin liittyvät merkitykset ja tarinat kiehtovat, jatka lukemista!

Porisevat porstuat ja pohjoiset kulttuurimaisemat -hankkeessa nostetaan esille hyvin hoidetun kulttuuriympäristön ja aineettoman kulttuuriperinnön merkitys osana lappilaisten kyläyhteisöjen ekologista, kulttuurista ja sosiaalista kestävyyttä. Hankkeessa rakennetaan malli kulttuuriympäristöihin liittyvien tarinoiden ja paikallisen tiedon tallentamiseen ja pilotoidaan tätä kunnostettavissa rakennusperintökohteissa. Hankkeessa etsitään uusia ratkaisuja kulttuuriympäristötiedon saavutettavuuden parantamiseen esimerkiksi kehittämällä paikallismuseoiden toimintaa, viemällä asiantuntijuutta ruohonjuuritasolle kylätapahtumissa sekä viestimällä laajasti aiheeseen liittyvistä teemoista. Hankkeen toimenpiteillä pyritään saamaan uusia toimijoita Lapin kulttuuriympäristön vaalimiseen tuomalla esille, että olemassa olevien rakennusten korjaaminen ja luontokadon torjuminen maisemanhoitotoimilla tukee kestävää kehitystä ja ilmastokriisin ratkaisua.  Hankkeen toiminta-alueena on Lapin maakunta ja se toteutetaan verkostomaisesti tiiviissä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Hankesuunnitelma on luettavissa täällä.

Hankkeeseen palkataan projektityöntekijä n. 80 % työajalla 18 kuukauden ajaksi. Projektityöntekijän tehtäviin kuuluu tiedottaminen kulttuuriympäristöteemoista, yhteistyö restaurointialan ja muiden liittyvien alojen koulutusta tarjoavien oppilaitosten kanssa, kaikille avoimien kylätilaisuuksien järjestäminen sekä toimenpiteiden käytännön toteutus yhdessä projektipäällikön kanssa. Tehtävät jaetaan tarkemmin hankehenkilöstön kesken osaamisen ja vahvuuksien perusteella.

Projektityöntekijältä edellytetään kiinnostusta Lapin kulttuuriympäristöä ja kulttuuriperintöä kohtaan, vähintään soveltuvaa ammatillista koulutusta tai korkeakoulututkintoa, kiitettäviä IT-taitoja, kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista sekä itseohjautuvaa työotetta ja hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Eduksi katsotaan Lapin aluetuntemus ja osaaminen liittyen aineettoman kulttuuriperinnön tallentamiseen tai rakennusperinnön kunnostamiseen.

Työskentelyalueena on Lapin maakunta ja työntekijä voi esittää työpisteen sijaintia Lapin alueelta. Työn tekeminen edellyttää oman auton käyttöä, sekä valmiutta ilta- ja viikonlopputyöhön. Työtä voi tehdä joustavasti etätyönä, mutta hankkeen tilaisuudet ja tapahtumat vaativat läsnäoloa paikan päällä. Palkka 80 % työajalla on 2 200–2 480 € riippuen kokemuksesta. Tehtävässä sovelletaan Avainta-työehtosopimusta ja 4kk koeaikaa. Työ alkaa aikaisintaan 1.10.2024.

Liitä hakemukseen myös ansioluettelosi. Hakemukset toimitetaan 15.8. mennessä sähköpostitse isa.tuuri@pohjoisinlappi.fi. Valinta pyritään tekemään elokuun aikana.

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Isa Tuuri, isa.tuuri@pohjoisinlappi.fi puh. 0408266620 (tavoitettavissa arkisin klo 9–15)