Maakellarit – Perinteiden ja kestävän ruuan varastot -webinaari 11.2.2025

Tervetuloa inspiroivaan tilaisuuteen, jossa sukelletaan perinteisten maakellareiden maailmaan!

Tiistaina 11.2. klo 18, Teams

Teams-linkin löydät facebook-tapahtumasta ja tältä sivulta tapahtumapäivänä.

Tapahtuman tavoitteena on tuoda esille maakellareiden hyödyntämistä kestävän ja perinteisen ruuansäilytyksen näkökulmasta ja innostaa osanottajia kunnostamaan tai ottamaan käyttöön vanhoja maakellareita. Inspiroidu, opi ja ota ensiaskeleet oman maakellarin hyödyntämiseen!
Olitpa jo kokenut maakellarin käyttäjä tai vasta kiinnostunut perinteisistä säilytysratkaisuista, tämä tilaisuus tarjoaa arvokasta tietoa ja konkreettisia vinkkejä kestävään ruuansäilytykseen. Tule jakamaan kokemuksia ja keskustelemaan kanssamme maakellareiden mahdollisuuksista!

Ohjelma:
Hyvä maakellari on pimeä, kylmä ja kostea – Hannu Rinne, perinnerakentamisen asiantuntija

Käytännön kokemuksia maakellarin käytöstä pohjoisissa oloissa – Liisa Karppinen, Lapin Martat

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtuman järjestävät Ilmastoviisas pohjoinen maaseutu ILIMA ja Porisevat porstuat ja pohjoiset kulttuurimaisemat-hanke.

Maakellarit – Perinteiden ja kestävän ruuan varastot -webinaari on kolmas ja viimeinen osa Maan antimet ja perinteet -webinaarisarjaa. Kaikkien webinaarien tiedot ja Teams-linkit löydät täältä (linkki).

Webinaarisarjan aiemmat osat:

ti 28.1. klo 18 Saamelaisia perinneruokia ja ruoan säilönnän tapoja

ti 4.2. klo 18 Peräpohjolan ryvässipulit ja lapinlehmät