Töihin kyläväärtiksi

Haemme kahta innokasta väärtiä kehittämään kyläalueita Itä- ja Pohjois-Lappiin!

Onko sinulla ideoita ja innokkuutta oman kylän tai lähialueesi kylien elinvoiman lisäämiseen? Piileekö sinussa asioiden järjestelijä ja pärjäätkö tietokoneiden ja ihmisten kanssa?

Leader-rahoitteisessa Kyläväärtit-hankkeessa edistetään kylien suunnitelmallista, kestävää ja kahdeksan vuodenaikaa huomioivaa kehittämistä. Hankkeella tuetaan yhdistystoimintaa, innostetaan uusia toimijoita ja nuoria mukaan asuinalueiden kehittämistyöhön sekä kannustetaan etsimään ratkaisuja kylien elinmahdollisuuksien lisäämiseen. Hankkeessa järjestetään kylätilaisuuksia ja kaikille yhteisiä järjestöosaamista tukevia lyhytkoulutuksia, tutustumismatkoja sekä tiedotetaan aktiivisesti Älykäs kylä -teemasta. Kyläväärtit auttavat paikallisia yhteisöjä kehittämistyössä ja eri rahoitusten hakemisessa sekä innostaa kyliä kehittämistyöhön. Tutustu hankesuunnitelmaan.

Hankkeessa työskentelee pääväärti, joka vastaa hankkeen toimenpiteiden toteutuksesta ja toimii hankkeen projektipäällikkönä. Nyt palkattavat kyläväärtit muodostavat työryhmän, joka edistää hankkeen toimenpiteitä.

Haemme yhtä kyläväärtiä Itä-Lapista (Kemijärvi, Salla, Savukoski, Pelkosenniemi) ja toista Pohjois-Lapista (Utsjoki, Inari). Työ on osa-aikainen ja soveltuu hyvin mm. muun työn ohessa tehtäväksi. Työn kesto on 9-12kk riippuen työaikaprosentista. Työaika on sovittavissa n. 20 %-60 % välillä.

Kyläväärteiltä edellytetään paikallistuntemusta, vähintään toisen asteen perustutkintoa, perustason IT-taitoja, kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, itseohjautuvaa työotetta. Eduksi katsotaan innostunut asenne maaseudun kehittämiseen ja yhdistystoimintaosaaminen.

Työn tekeminen edellyttää oman auton käyttöä, sekä valmiutta ilta- ja viikonlopputyöhön. Työ alkavat 5.8.2024 tai (sopimuksen mukaan). Tehtävässä sovelletaan Avainta-työehtosopimusta ja koeaika sopimuksen mukaan. Osa-aikainen palkka lasketaan kuukausipalkasta, joka on 2 200€ -2 700€.

Hae paikkaa viimeistään 27.6.2024 sähköisellä lomakkeella ja liitä hakemukseen ansioluettelosi. Lisätietoja sähköpostitse sanne.pitkanen@pohjoisinlappi.fi.