Ytyä yrittäjyyteen – nuoret voimavaraksi

Yhteistyöhanke YTY on polkaistu käyntiin 1.1.2023 ja hanke kestää vuoden 2024 loppupuolelle. Yhteistyöoppilaitoksia ovat REDU Sodankylän ja Kemijärven toimiyksiköt sekä Saamelaisalueen koulutuskeskus.

Piirroskuvitus porosta ja revontulista

Ideana hankkeessa on tuoda opiskelijoille tutuksi yrittäjyyttä. Opiskelijoille järjestetään projektiluontoisia oppimistilanteita yrittäjien kanssa ja edistetään myös yrittäjyyden omistajanvaihtoa. Opiskelijoiden kanssa tehtävät toimenpiteet toteutetaan yhdessä oppilaitosten kanssa.

Hankkeessa tuetaan alkavia ja toimivia mikroyrityksiä osaamista lisäämällä, sparraamalla ja verkostoyhteistyöllä. Tavoitteena on vahvistaa mikroyrittäjyyttä Itä- ja Pohjois-Lapissa.

Hankkeen avulla luodaan malli, joka vakiinnuttaa Leader-ryhmän, paikallisten oppilaitosten ja yrittäjien yhteistyötä nuorten yrittäjyyden edistämisessä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Annika Kostamo
Projektipäällikkö
annika.kostamo@pohjoisinlappi.fi
puh. 040 134 9940

Vuosien 2023-2024 aikana on käynnissä yhdistyksen hallinnoima Ytyä yrittäjyyteen – nuoret voimavaraksi -hanke. Alueen yrityksille hanke tarjoaa teemoitettuja aktivointitilaisuuksia (1-2 kpl / kunta) sekä yritystoiminnan sparrausta ja yrittäjävalmiuksien parantamista.

Teemoitettujen aktivointitilaisuuksien aiheet valitaan yritysten tarpeiden mukaisesti ja niitä voivat olla esimerkiksi digitaalisuus, ilmastovastuullisuus ja hiilijalanjälki sekä talous, yritysjuridiikka, uudistamismahdollisuudet, työhyvinvointi ja muut kohderyhmältä nousevat aiheet.  

Yritystoiminnan sparraaminen ja yrittäjävalmiuksien parantaminen

Sisältää yrityskohtaista neuvontaa alkavalle tai yritystoimintaa kehittävälle yritykselle (kesto 1 pv). Palvelu voi sisältää mm. liikeidean sparraamista, liiketoimintasuunnitelman laadintaa tai päivitystä, kannattavuuslaskentaa, ohjaamista rahoituskanaviin, koulutuksiin tai muihin yrityspalveluihin.